Monday, 16 February 2015

Set Berpantang Premium Beautiful - Chapter 1

Bila bercerita pasal berpantang ni, macam-macam style ada sekarang ni kan, ada yang lepas bersalin berpantang seminggu je, 2 minggu, berpantang 30 hari la, pantang 44 hari la, pantang 100 hari la. To me, berpantang tu penting sangat sebab sekarang memang kita tak rasa effect. tapi bila the days come, sakit-sakit semua, jangan menyesal pulak kan. Cakap orang-orang tua tu ada betulnya. Ape tak nya, dia yang makan garam dulu sebelum kita, dia dah rasa semua. Jom kita check ape yang perlu kita buat masa berpantang.
  1. Mandi Herba
  2. Bertungku
  3. Pakai minyak herba
  4. Berbengkung (with Premium Beautiful)
  5. Param & pilis
  6. Makan jamu
I nak share pengalaman dengan set Premium Beautiful. Masa berpantang anak no.1, semua di atas i buat! Tapi tu la nila 1st timer ni, nak buat semua benda tu, dengan nak pakai bengkung yang lilit-lilit tu, dengan sorang-sorang buat semua, memang boleh meroyan la. Sebab tu la orang-orang tua cakap perempuan lepas bersalin ni kena jaga, tak boleh sorang-sorang, silap-silap boleh meroyan. So, masa berpantang anak kedua ni, I dah berjumpa solution yang memang mudah sangat nak pakai. sorang-sorang pun boleh buat tanpa stress. 

I gunakan Waist Nipper Premium Beautiful ni, gantikan dengan bengkung yang lama tu, I memang suggest sangat-sangat Waist Nipper Premium Beautiful ni. Sebab apa tau, dia mudah sangat nak pakai dan memang rasa warm je. Because waist nipper ni, dia ada suntikan F.I.R, so kalau uols bersalin masa tengah musim-musim panas, tak nak pakai minyak panas pun tak apa, dia memang dah boleh bantu uols warmest kan bahagian perut tu. 

Kalau kita tengok struktur Waist Nipper ni, dia ada 7 tetulang yang sangat flexible, which means you tak akan rasa tak selesa pakai pakai satu hari suntuk tau, sebab dia very flexible. Tetulang-tetulang ni akan berfungsi untuk mengatasi masalah tulang belakang especially "slip disc". Orang bersalin banyak kali lagi la kan mesti akan mengalami masalah ni. Boleh mengurangkan masalah sakit pinggang, pengaliran darah pun lancar. and for your information, dalam tetulang-tetulang ni la yang ada paling banyak sekali suntikan F.I.R tu. That's why I memang highly suggest sangat untuk menukarkan bengkung lama kepada bengkung moden ni.


Waist Nipper Premium Beautiful

Pandangan depan & belakang
Tetulang fleksibel yang terdapat pada Waist Nipper

Kebaikan Waist Nipper

Pengalaman I gunakan Waist Nipper ni, rekahan perut I memang cepat reduce. Pinggang?? Jangan cakap la..memang ramping. 

Sebelah kiri gambar 2 hari sebelum bersalin, sebelah kanan 14 jam selepas bersalin. Yang ni memang lepas keluar labour room, terus sarung waist nipper

So, uols boleh tengok beza sebelum dan selepas kan. Mana ada orang lepas bersalin keluar daripada wad perut terus hilang. dan mana ada orang nak pakai bengkung sebelum keluar wad kan. Orang tengok pun macam bukan lepas bersalin, tapi macam orang datang melawat orang bersalin pulak. I jamu uols dulu dengan Waist Nipper ni, next entry I akan share my experience pakai 1 Set Premium Beautiful ni masa dalam pantang jugak. Enjoy!

No comments:

Post a Comment